Luxusné čaje TEA FORTÉ

Luxusné čaje TEA FORTÉ

Zelený čaj je známy  pre jeho trávnaté rastlinné tóny a zelenkastú farbu výluhu. Lístky zeleného čaju pri spracovávaní  neprechádzajú procesom vädnutia a oxidácie  , vďaka čomu si čaj uchováva svoju charakteristickú sviežosť a zelenú farbu čajových lístkov. Všetky druhy čaju sú bohaté na antioxidanty, ale práve zelené čaje ich obsahujú  viac ,tým že sú menej spracovávané.  Pri  ich lúhovaní treba postupovať opatrnejšie, aby nezhorkli ,  voda nesmie byť úplne horúca a takisto nesmú byť lúhované pridlho. Zelený čaj sa nikdy nezalieva vriacou vodou, iba  vodou pred bodom varu alebo aj chladnejšou čím dosiahne  lepšie výsledky.

Biely čaj  je  menej spracovávaný ako zelený. K  miernej oxidácii dochádza v priebehu vädnutia, kedy sa biely čaj suší na vzduchu po prvom zbere. K zberu dochádza skoro na jar,zbiera sa len pár týždňov na počiatku čajovej sezóny. Biely čaj sa potom pečie suší ďalej a lístky môžu byť zrolované. Vďaka tomu že prechádza len miernou oxidáciou nevyžaduje takú starostlivú prípravu ako zelený čaj. Aj pri lúhovaní vo vriacej vode po dlhšiu dobu môže ešte stále dosiahnuť dobré výsledky.

Čierny čaj je najintenzívnejšie spracovávaným druhom čaju.  Lístky sa nechávajú plne oxidovať , čo vytvára ich čiernu farbu pred sušením.  To dodáva čiernemu čaju väčšiu komplexnosť, výraznejšiu trpkosť a menej rastlinných podtónov, ktoré sa zvyčajne nachádzajú v iných čajoch. Trpkosť (pocit „ sucha v ústach“) zanecháva trieslovina v čaji, práve vďaka nej sa čierny čaj výborne snúbi  s mliekom a sladidlami. Dosiahnutie   správnej  trpkosti je  jedným z hlavných ukazovateľov kvality čierneho čaju.

Bylinné čaje Tea Forté  sú namiešané v bohatých a lahodných príchutiach:  upokojujúce mätové, s pridaním exotických prísad ako je kakao, fenikel, aníz, kardamón a citrónová tráva, ale i s pridaním šťavnatého ovocia- malín, pomarančov, jabĺk alebo s lahodným granátovým jablkom.

Prečítajte si aj